Notícies i imatges

30 de juny, 2010___________________________
Carta de l´Alfonso referent a la situació actual:
LES CADENES ES TORNEN INVISIBLES, PERÒ SEGUEIXEN TANT LATENTS COM ABANS

Sóc l'Alfonso i us exposaré les novetats de la meva situació.
Desprès de l'entrada a presó el passat 8 d'abril del 2010, vaig patir com totes, quan entren a la presó, el període tortuós, humiliant i d’incertesa, pendent de classificació. En un primer moment la junta de tractament juntament amb la direcció de la presó proposaren  el tercer grau com a classificació inicial, però després  d’una inhabitual espera, la confirmació d’institucions penitenciaries,  va ser que la meva classificació seria de segon grau. La seva justificació va ser:
"Reunint tots els requisits per la classificació en tercer grau se’l classificarà en segon grau pel seu perfil antiautoritari i el seu entorn radicalitzat" castigant així la meva manera de pensar i actuar, per molt que em diguin el contrari.
Per sorpresa meva, degut a la meva excedència per càrrec sindical amb la CGT, el grup de tractament de la presó, em va aplicar l’article 100.2 del règim penitenciari, amb el qual em dona permís per poder sortir a treballar de dilluns a divendres de 8 a 20 hores i aconseguir així unes hores de llibertat.
També per anar solvatant les dificultats que em produeixen els viatges d'anada i tornada al centre d'extermini s'ha anat configurant tota una xarxa de solidaritat amb mi, que agraeixo infinitament i sempre estaran en el meu cor. Perquè per mi és molt important anar complint els seus horaris per desacreditar totes aquestes mesures opressives, humiliants i absurdes que en volem aplicar i per altra banda els torturadors estan esperant qualsevol errada per aplicar-les amb tot el seu pes a sobre meu.
També he recorregut el segon grau a la jutgessa de vigilància penitenciaria, ja que és ella qui decideix l’aplicació del mateix o el que li demano, que és la classificació en tercer grau que això em repercutiria l'apropament a Barcelona i aconseguir la meva llibertat pels caps de setmana.

Gracies a totes per mostrar d'una o d'altra forma la solidaritat amb mi, que m'arriba en moltes formes i des de diferents canals. 

MÉS QUE L'ODI A QUI EM TREU LA LLIBERTAT ES L'AMOR A QUI ME LA DONA I JO AMB VOSALTRES EM SENTO LLIURE.  


15 d´abril, 2010____________________________
El passat dimarts 13 d'abril van traslladar l'Alfonso al mòdul 6 del CP Brians 2.
El que més l'anima és rebre notícies de l'exterior, així que li podeu escriure a la següent adreça:
Alfonso Hermoso Castillo
CP Brians 2
AC 3000
08760 Martorell11 d´abril, 2010 ____________________________
Ja pots descarregar l´edició especial X-QUE kubotán, a l´apartat Material de la capçalera del bloc.

L’Alfonso ja és a la presó, crònica:______________________________

El passat dijous 8 d’abril, l’Alfonso, el jove de l’Hospitalet condemnat a tres anys de presó i al pagament d’una indemnització de 4500 euros, per una agressió a un agent dels Mossos d’Esquadra en el decurs d’una manifestació el 2007, finalment ha ingressat a la presó per complir la pena imposada.

Aquell matí, l’Alfonso es va presentar a la presó Model de Barcelona per fer l’ingrés voluntari i iniciar el compliment de la condemna, una vegada la indemnització també havia estat dipositada. Malgrat la petició d’indult cursada per l’advocat del jove, el jutjat d’execució va sol·licitar el seu ingrés a presó, decretant el dia 29 de març com a darrer dia en el que podia fer l’ingrés voluntari.
El dia 30 de març, la Fiscalia del cas es va pronunciar dient que ja que la petició d’indult, duta a terme per més d’una cinquantena d’entitats, havia estat cursada, demanava que es suspengués l'execució de la condemna fins que l'indult fos resolt. Aquest seria el cas més comú, però una vegada més, la maquinaria judicial ha jugat en contra de l'Alfonso. La jutgessa d’execucions, entenent que el jove estava en rebel·lia des del 29 de març, no ha volgut valorar aquesta suspensió d’execució fins que l’entrada a presó hagués estat efectiva.
 Aquesta situació va motivar, que el divendres dia 9 d’abril, la defensa de l’Alfonso presentés un recurs, ja que en cas que l’indult fos acceptat, l’Alfonso hauria complert ja dins la presó una gran part de la condemna associada al delicte indultat. Al llarg de les properes setmanes, la jutgessa ha de donar una resposta.

Malgrat que l’Alfonso va decidir personar-se el matí del 8 d'abril a la presó Model, per complir allà la condemna, agents dels Mossos d'Esquadra el van traslladar en poques hores al C.P. Can Brians 2, on roman des de llavors al modul d'ingressos, a l’espera que li comuniquin la nova situació.
L'ingrés a presó va estar acompanyat d'un dia amb diferents accions, que s'han sumat a les múltiples mostres de suport realitzades durant les últimes setmanes. La jornada va començar amb una nova acció de suport, entre les 7.30h i les 9h del matí del 8 d'abril, es van repartir 20.000 exemplars d’un diari, que emulava al tabloide Què! i en el que al llarg de vuit pàgines s’explicava el cas de l'Alfonso des dels seus inicis, assenyalant el paper dels jutges al llarg del procediment, el doble raser aplicat en el cas de la sentència contra el jove i el fet que els Mossos d’Esquadra no hagin estat investigats pels fets succeïts a la manifestació del 19 de maig del 2007, així com altres casos de maltractaments i vexacions protagonitzats per agents d’aquest cos que han quedat impunes.
La tarda del dia 8 d'abril, a les 20h, una manifestació de més d’un centenar de persones donava inici a l’alçada del Liceu, a les Rambles de Barcelona. Aquesta manifestació es va endinsar pels carrers de Ciutat Vella tot llançant consignes per la llibertat de l’Alfonso, fins arribar al carrer Ciutat, on es troba la seu d’Iniciativa per Catalunya. En aquest punt es van fer diverses pintades de denúncia com“Repressors de debò”, assenyalant el paper que està jugant aquest partit i els seus representants com a responsables polítics directes de les polítiques extremadament repressives aplicades pels Mossos i de la impunitat que rodeja a la seva activitat. Després, la manifestació es tornà a dirigir al seu punt d’inici, on fou desconvocada sense que es produïssin identificacions o detencions.


Per comunicar-se amb l’Alfonso cal enviar una carta a la següent adreça, ( aquesta però, canviarà, donat que encara romàn al módul d´ingressos )
Alfonso Hermoso Castillo
CP Can Brians 2
carretera de Martorell a Capellades km 23
08635 S. Esteve Sesrovires

 
9 d´abril, 2010______________________________

La sol.lidaritat no s´atura!:
www.naciodigital.cat/elripolles
indymedia.org
indymedia.org

MANIFESTACIO PER L'EMPRESONAMENT DE L'ALFONSO_______________________________
Aquest vespre s'ha dut a terme una manifestació boca a boca per visibilitzar la nova situació del nostre company Alfonso.S'ha recuperat l'emplaçament de la Ramblas de Barcelona, lloc vetat per fer actes d'aquest tipus des de fa uns anys. Desprès de baixar cap a la plaça George Orwell,s'ha arribat fins la seu d'Iniciativa. De tornada cap a Liceu, s'ha llegit un manifest explicant l'actualitat del cas i seguidament s'ha desconvocat la manifestació.
Darrerament, unes persones han estat retingudes a la Plaça Urquinaona pels Upes de la guàrdia urbana, que els hi han examinat les mans en busca de taques d'aerosol, deixant-les marxar al cap d'una estona.

Informem que, l'Alfonso ja ha esta traslladat a Brians2, hi es troba al módul d'ingrès.
Esteu atentes a properes convocatòries!

ALFONSO LLIURE!!!
L'AUTODEFENSA NO ES CAP DELICTE!!!


URGENT!!
Des d´aquest matí, 8 d´abril de 2010, el nostre amic i company Alfonso esta empresonat a la Model de Barcelona !!!
Ara més que mai: ALFONSO LLIURE!!!


Esteu atentes a properes convocatòries


8 d´abril, 2010_________________________________
Els dos sol.lidaris embidonats ja han declarat aquest matí, desprès de romandre detinguts durant una nit a comisaria; es preveu que surtin de dependències judicials en una estona.
Llibertat sense càrrecs pels sol.lidaris amb l´Alfonso!


CONVOCATORIA PER RODA DE PREMSA___________________________
[Previsions dijous 8 d'abril, 2010]
Roda de premsa Cas kubotan
Aturem l'empresonament de l'Alfonso

Dijous 8 d'abril, 11.30
FAVB
Carrer Obradors, 6 Barcelona
Benvolgudes i benvolguts,
en relació a la nota informativa d'aquest matí sobre el tall i bloqueig del
trànsit al carrer Pelai en solidaritat amb el jove Alfonso Hermoso, informar-vos que dos activistes han resultat detinguts pels Mossos d'Esquadra i encara romanen en dependències policials.

A més, us informem que s'ha convocat per DEMÀ una RODA DE PREMSA URGENT per informar de les darreres novetats del cas.

A la roda de premsa intervindran:
· Edu Caliz, advocat d'Alfonso Hermoso, condemnat a 3 anys de presó

· Ermengol Gassiot, del Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya

· Un representant del Comitè d'Empresa de Parcs i Jardins (on treballa
Alfonso Hermoso)
La roda de premsa es realitzarà demà dijous a les 11.30 a la seu de la
Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB).

RODA DE PREMSA

Dijous 8 d'abril de 2010
Hora: 11.30
Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB)
Carrer Obradors, 6-8 de Barcelona

Per a més informació: Albert Martínez 677 051 602


7 d'abril, 2010________________________

Aquest matí dues persones han tallat el carrer Pelai de Barcelona a l’alçada de la confluencia amb la Rambla durant més de dues hores. Per fer-ho, s’han encadenat a un bidó ple de formigó, que junt amb les persones de suport, tallaven aquesta cèntrica via. Més de quaranta persones acompanyaven aquesta acció difonent octavetes explicatives en diversos idiomes als i les vianants informant sobre la situació de l’Alfonso, que es troba en situació d’entrada imminent a la presó.

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han tallat el tràfic i han procedit a trencar el bidó i deixar anar a les persones que s’hi havien lligat mentre arraconaven i intimidaven a les persones que les estaven acompanyant. Mentre això succeia, dues persones membre de la campanya que exigeix l’absolució i la retirada de l’ingrés a presó del jove de l’Hospitalet han fet una roda de premsa davant dels mitjans que s’havien aplegat al lloc de l’acció, en la que han explicat la situació actual d’entrada imminent a presó i han denunciat les irregularitats que han presidit tot el procediment i el doble raser que està apicant la justícia en aquest cas.

Finalment, les dues persones que s’havien encadenat han estat detingudes i portades a la comissaria de Les Corts, on encara hi romanen al vespre.mira tambè:
http://www.btvnoticies.cat/
http://www.vilaweb.cat/noticia/3711790/protesta-sentencia-cas-kubotan-causa-collapse-centre-barcelona.html

23 de març, 2010______________________________
Aturem l´entrada a presó de L´Alfonso!
Ens hem decidit a realitzar aquesta acció avui dimarts 23 de març per denunciar que a un company nostre han decidit esquinçar-li la vida.
  El proper 29 de març l´Alfonso a d´anar a la presó a complir aquesta pena judicial de 3 anys, acusat en un procés més que dubtós de la resposta a una agressió demostrada per part d´un Mosso d´Esquadra. Tres anys de presó en els que Félix Millet estarà comptant a casa seva i amb tota la tranquil.litat els feixos de diners que encara li queden; en el que els jutges seguiran dient que imparteixen justícia mentre el que fan és aplicar dobles rasers de forma sistemàtica; en el que els i les policies agressores seguiran dient que protegeixen a la gent i vetllen per la seguretat mentre agredeixen, torturen i abusen amb tota impunitat.

Tres anys de presó per defensar-se davant la constatació de que uns ho poden fer tot, mentre tinguin els diners o el poder, i a unes altres ens toca el rebre tan sols per aixecar la veu.

Exigim que s´anul.li l´ingrès a presó del nostre company Alfonso. Per aixó estem avui aquí i molts altres dies serem a molts altres llocs: denunciant la impunitat i els abusos de poder i defensant als i les qui aixequen la veu.

Barcelona, 23 de març del 2010.

 mira també la notícia a:
20 de març, 2010______________________________

RECORDANT EL PASSAT, SILENCIANT EL PRESENT:
Avui, 20 de març del 2010, un grup de persones solidàries amb l'Alfonso s'han concentrat davant la seu del “Memorial Democràtic”, durant la inauguració d'aquesta. L'edifici està ubicat a l'antiga seu del Departament d'Interior situada a la Via Laietana 69. L'acte ha estat presidit pel president de la Generalitat, José Montilla, i el conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura.
Aquesta manifestació tenia com objectiu visualitzar les contradiccions dels estaments polítics que per una banda, es fan rentats de cara en nom de la recuperació de la memòria històrica (això sí, recuperant tant sols el que els interessa) i en commemoració dels expresos polítics de la dictadura, i per l'altra, el departament d'Interior practica la repressió jurídica-policial a les veus dissidents.
Durant la concentració, s'ha tallat la Via Laietana més de 45 minuts, s'ha estat cridant per la llibertat de l'Alfonso i quan s'ha intentat entrar dins la seu, els guàrdies de Seguretat i els Mossos d'Esquadra han impedit l'accés a base d'empentes, tot i que a la pàgina web de la Generalitat proclamen que es tracta d'un espai “obert a tothom”.
Quan han arribat els antidisturbis dels Mossos d'Esquadra, han fet un cordó policial davant la porta per impedir l'entrada de les manifestants.
Un cop finalitzada la concentració, els Mossos d'Esquadra han practicat diferents identificacions i fins i tot han causat danys a dos manifestants quan els han atropellat amb el seu vehicle per tal d'identificar-los.
Pretenen amb aquesta inauguració que ens creguem que la repressió era cosa del franquisme?
30 ANYS DESPRÉS I AQUÍ NO HA CANVIAT RES!
ALFONSO LLIURE!
 12 de març, 2010______________________________
Fotos concentracions als Districtes de Gràcia i Sants:

 
12 de març, 2010____________________
URGENT!!! ha arribat la notificació que requereix al L´Alfonso a entrar a presó en un termini de 10 dies. Fes visible la teva sol.lidaritat , apropa´t avui divendres 12 a les 19h a la porta dels Districtes de Gràcia-Pl.de la vila- o al Districte de Sants-Montjuïc-Creu Coberta metro Hostafrancs- Quantes més siguem més cridarem!
12 de març, 2010___________________
Aquest matí, la flota de bicicletes bicing ha despertat guarnida d'enganxines fosforescents amb el missatge de: Alfonso Lliure!
L'era del lliuremoviment farà la resta, escampar aquesta informació per tota Barcelona.
Recordem que l'Alfonso està pendent d'anar a la presó, acusat d'agredir un mosso d'esquadra durant el transcurs d´una manifestació, mentre aquests empraven un arma antireglamentària, el kubotan, una mena de punxó, dedicant-s'hi a fiblar a la gent. Casualment, i a més de les irregularitats dins d´aquest cas, alguns dels jutges que han dictaminat aquesta sentència, són els mateixos que han deixat en llibertat al sr. Fèlix Millet, però, en quin país vivim??
Alfonso Lliure!
Els rics mai entren i els pobres mai en surten! comprovat! 4 de març, 2010_____________________
Suspesa l’ordre de cerca i captura contra Alfonso H, condemnat a tres anys de presó per una suposada agressió a un Mosso d’Esquadra!

Aquesta suspensió coincideix amb una nova acció de suport al jove davant dels jutjats de Barcelona.

Ciutat de la Justicia, L’hospitalet de Llobregat.-  A mig matí del dia 4/3/2010 ha quedat suspesa l’ordre de cerca i captura que els jutjats d’execució havien aixecat contra el jove de 33 anys Alfonso H. Aquesta ordre havia estat dictada el passat dia 22 de febrer després que l’Audiència Provincial de Barcelona hagués desestimat el recurs a la sentència interposat per la defensa, que condemanva al jove a tres anys de presó i a una sanció de 4500 euros en concepte de resposabilitat civil.

Aquesta ordre havia estat també recorreguda per la defensa en tant en quant s’havia sol·licitat l’indult pel jove i aquest havia dipositat els diners corresponents a la responsabilitat civil. Després d’uns dies de deliberació, la fiscalia ha admès aquest recurs i els jutjats han procedit a retirar l’ordre de cerca i captura per l’ingrés a presó immediat d’Alfonso H. D’altra banda, la defensa també es planteja un altre recurs, en aquest cas davant el Tribunal Constitucional, denunciant unes irregularitats procedimentals en el decurs del judici, que l’Audiència Provincial de Barcelona havia desestimat, fet que va iniciar el procediment d’entrada a presó d’aquest jove.

Els fets es remunten al maig del 2007 quan, en el marc d’una manifestació en defensa dels Espais Alliberats a Barcelona. En aquell cas, més de cinc-centes persones van quedar envoltades per un dispositiu dels Mossos d’Esquadra, que empraren unes armes il·legals, els Kubotans, per intimidar i agredir als i les manifestants. En aquesta situació, un agent va ser agredit per un jove després que l’agent el punxés amb aquesta arma a una noia que es manifestava. Dies després, el jove Alfonso H. era detingut i acusat de ser l’autor d’aquesta agressió.

Aquesta decisió per part dels jutjats d’execució coincideix amb una nova acció de suporta al jove i de denúncia del procediment i la naturalesa de la sentència. Vora una cinquantena de persones s’han concentrat aquest matí i durant més d’una hora  les portes dels jutjats de Barcelona a la Ciutat de la Justícia sota el lema “Alfonso Lliure”. La seva intenció era donar tota la difusió possible de la situació d’aquest jove i exercir pressió sobre el jutjat de cara a que aquest retirés l’ordre de cerca i captura.


3 de Març, 2010____________________
 Notícia publicada al setmanari La Directa:
clica la imatge per veure una versió mes gran

25 de febrer,2010____________________
A les 8h d’aquest matí, un centenar de persones ha tallat durant mitja hora la Ronda Litoral, a l’alçada del Paral•lel per expressar el desacord amb la precipitada ordre de crida i cerca que ha interposat el jutjat d’executòries de Barcelona sobre l´Alfonso, pel cas kubotan. Desprès d´un footing matutí, s’han anat tancant els carrils mitjançant pancartes i balles, deixant pas només als vehicles per un d’ells. Els conductors, en tot moment han estat informats per les octavetes, que també servien de justificant per a la feina, interessant-se per la causa del tall, mentre la guàrdia urbana es dedicava a fer fotos i desviar el trànsit cap a una altre banda.
Totes al carrer!
Alfonso Lliure!


 
 
 
 


NOTICIES A LA PREMSA DIARIA:__________________________

EL PERIODICO DE CATALUNYA

EL MUNDO


22 de febrer, 2010____________________
El jutjat d'executòries de Barcelona ha ordenat l'ingrés a presó de l'Alfonso H, veí i company de L'Hospitalet de Llobregat condemnat a 3 anys de presó pel jutjat penal número 5 de Barcelona. Aquesta decisió es produeix després que la secció 5a de l'Audiència Provincial de Barcelona hagués ratificat la pena. L'Alfonso, que sempre ha negat les acusacions, està condemnat per propinar un sol cop de puny a un mosso d'esquadra que agredia manifestants pacífiques amb un kubotan, una arma il·legal. El mosso agressor mai va ser ni investigat, ni depurat ni processat per aquests fets. Aquest ordre d'ingrés a presó va acompanyada d'una ordre de busca i captura comunicada als mossos d'esquadra.

Davant aquests gravíssims fets, que tornen a demostrar el doble raser de la repressió volem recordar:

.Que el dissabte 19 de maig de 2007, 800 persones es manifestaven pacíficament pel centre de Barcelona en contra de l'especulació i a favor dels espais alliberats. Que a l'alçada de la Via Laietana, la manifestació va ser literalment aturada, bloquejada i segrestada per un desbordant desplegament d'agents antiavalots dels Mossos d'Esquadra i que durant més d'una hora és va impedir els manifestants d'exercitar els seu dret fonamental de reunió i manifestació. Què, en aquelles circumstàncies un mínim de cinc mossos d'esquadra fan agredir sense cap motiu ni justificació diverses manifestants fent ús del kubotan* un polèmic punxó ilegal propi de les arts marcials i amb risc de provocar lesions irreversibles que mai ha constat com arma policial reglamentària i que, des de març de 2008, és considerat oficialment il·legal al reglament d'armes del propi Departament d'Interior.

.Que la matinada del 20 de maig, de males maneres i a cops, l'Alfonso va ser detingut a casa seva per una desena de mossos d'esquadra i que la seva detenció no va ser notificada als seus familiars la detenció fins 33 hores després. Que malgrat ser forçat a autoinculpar-se durant tota la detenció, que es va perllongar 72 hores,, Alfons ha negat en tot moment ser l'autor material d'un cop de puny que va lesionar, de forma lleu i al nas, un dels agents antiavalots que empraven il·legalment el kubotan.

.Que pocs dies després, fins a 30 entitats socials, de la FAVB fins a Justícia i Pau passant pervan denuciar el segrest de la llibertat fonamental de manifestació que es va viure a Barcelona el 19 de maig i que van reclamar una investigació davant Joan Boada per depurar responsabilitats que mai s'ha dut a terme. Cap dels cinc mossos que van emprar el kubotan ha rebut cap mena de sanció, ni d'expedient ni d'obertura d'investigació.

I per tant denunciem:

.Què el procés judicial no ha respectat les garanties judicials i que s'han negat proves i tertimonis, i que la petició fiscal ha estat marcada des del principi per una voluntat exemplaritzant i inquisidora de castigar l'Alfonso i, amb ell, a totes les que pensem diferent.
.Que els jutges que han ratificat l'ordre d'empresonament són els mateixos que han ratificat la llibertat de Fèlix Millet, acusat d'espoliar 24 milions d'euros. En quin país vivim?
.Que les agressions amb el kubotan comeses pels Mossos han quedat en la més absoluta impunitat. Quina societat volem?

Per tot plegat,
.Exigim que s'aturi l'empresonament contra l'Alfonso, atès també que hi ha cursada una petició d'indult.

.Denunciem ja n'hi ha prou de cobertura judicial a la impunitat policial.

.Animem a tota la societat a fer un cop de puny sobre la taula per evitar l'empresonament de l'Alfonso.

Un cop més, només la solidaritat i el suport mutu pot aturar aquest despropòsit repressiu
Prou impunitat policial! Alfonso absolució! Saura dimissió!

Si la repressió no ens va aturar el 19 de maig, no ens aturarà tampoc ara!

L'Hospitalet de Llobregat, a 22 de febrer de 2010.

7 de juny, 2007_____________________
 

22 de maig,2007____________________
MANIFEST 
Les persones sotasignats, membres d’entitats ciutadanes de reconeguda trajectòria en la defensa dels drets politics, volem manifestar la nostra ferma denuncia a l’actuació dels mossos d’esquadra a la manifestació que es va dur a
terme aquest dissabte a Barcelona.

La immobilització de la protesta durant més d’una hora, el fet de no permetre entrar ni sortir a ningú d’un estricte cordó policial i l’ús provocador de punxons –anomenats kubotans- per part de com a mínim cinc agents dels Mossos d’Esquadra, representa un greu precedent i un canvi qualitatiu en el control i repressió d’una manifestació que, segons apareix als mitjans de comunicació, s’havia expressat de forma festiva fins que no es va produir l’anterior actuació policíaca.

Considerem que el kubotan és una arma no “reglamentaria” que pot ser considerada prohibida, d’acord amb el Reial Decret 137/1993, de 29 de gener (1) i tal com reconeixen els propis experts policials (2). A més el model emprat – kubotan cònic- té una enorme capacitat lesiva(3) i és el més perillós dels existents, tal com es pot comprovar amb els estudis sobre la matèria. Un bon exemple d’aquest extrem n’és el resultat lesiu ocasionat el dissabte a alguns manifestants.

Per altra banda, posem en dubte que un cos policial necessiti recorre a aquest tipus d’estris pensats com a armes en la lluita cos a cos però absolutament inidonis i desproporcionats en el control de manifestacions, pel qual ja estan sobradament dotats d’altres mitjans. Per aquest motiu, i més enllà de la seva previsió legal o no, considerem molt preocupant el seu ús en la manifestació del dissabte passat. Es tracta d’un precedent perillós i únic en el territori de la Unió Europea, que reflexa una actuació anormal e irregular del anti-avalots dels Mossos d’Esquadra.

En darrer terme, hem de recordar que el control policial de les protestes és una de les tasques més destacades i delicades de qualsevol règim polític, no només perquè estan en joc el respecte a les llibertats i drets de participació política dels ciutadans sinó també la pròpia “legitimitat” del sistema democràtic. Per aquest motiu, ens preocupa la progressiva retallada d’un dret bàsic, com el de manifestació, que ja ha quedat prou afectat per una Ordenança municipal a Barcelona que ha suposat un important limitació a les possibilitats d’expressió de la dissidència política.

Per tot això, les persones sotasignats RECLAMEM al Departament d’Interior:

••• Que s’obri una investigació per determinar si l’ús dels mencionats punxons va ser una decisió lliure i atribuïble tan sols als propis agents que el duien o va existir algun altre tipus de responsabilitat o participació dels seus superiors jeràrquics, i en virtut del seu resultat es depurin les responsabilitats que s’escaiguin.

••• Que s’estableixi el corresponent control i protocol d’actuació policíaca en relació a les armes no reglamentaries, tot prohibint de forma expressa, clara i rotunda el seu ús en contextos de protesta per tal d’evitar que en el futur es repeteixin intervencions com les denunciades.

Barcelona, a 22 de maig de 2007

(1)Reial Decret 137/1993, de 29 de gener, amb les pertinents modificacions del 200 i del 2001. En el punt 8 del Real Decret (Secció IV) s’estableix quines són les armes prohibides. Tot i que no s’utilitza la terminologia Kobutan,
ja que ha estat introduïda recentment, la definició de la tipologia d’arma prohibida és assimilable al kobutan.

(2)”Kubotan: Fundamentos y Aplicaciones en la Defensa Personal Policial” realitzat per l’especialista en armament policial, el D. Raimundo RODRÍGUEZ BENÍTEZ, Monitor Nacional Nivel I en el D.P.P, publicat en
internet pel Club de Artes Marciales Ryu-Do. Segons aquest informe, dirigit als membres de les Forces i Cossos de Seguretat de l’estat, el kubotan és pot considerar una arma prohibida en el mencionat Real Decret. A

(3) Un cop fort sobre determinats punts del cos pot provocar (Cap) Trauma dels nervis cranials amb pèrdua de la coordinació nerviosa, de les funcions sensorials i motora i de la consciència, així com un shock vascular (Plexe solar) Traumatisme en pulmons i nervis amb pèrdua de la funció respiratòria i fallida circulatòria
[Espai intercostal] Traumatisme al fetge amb pèrdua de funció i afectació als pulmons
[Aparell urogenital]
Traumatisme a l’intestí prim i la bufeta i nervis de l’abdomen
[Tíbia] Traumatisme a l’artèria tibial amb fort
dolor als malucs i pèrdua de la funció motora
[Canells] Traumatisme al nervi mitjà amb dolor al pit i la gola amb pèrdua de la funció motora
LVG, 22 de maig de 2007
arma està prohibida.

Grup impulsor [Primeres adhesions]

• Jaume Asens, per la Comissió de Defensa del Col·legi d’Advocats de Barcelona

• Eva Fernandez, presidenta de la FAVB

• Arcadi Oliveras, president de Justícia i Pau

• Jordi Borja, geògraf urbanista, professor de la UOC

• Rafael Calderon, president de l’Associació Catalana per a la Defensa dels Drets Humans

• Gabriela Serra, membre del moviment altermundista

• August Gil Matamala, advocat

• Joan Subirats, director de l’IGOP

• Andres Naya, director de ‘Carrer’

• Iñaki Rivera, per l’Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans de la UB

• Josep Maria Terricabras Noguera, filòsof

• Joan Merino, President de l'ICEV, Institut Català d'Estudis de la Violència

• Albert Parés, advocat, per la Fundació FICAT

• Pere Ortgea, pel Centre de Treball i Documentació (CTD)

• Tica Font, Justícia i Pau

• David Fernandez, per l’Ateneu La Torna

• Marti Majoral, per Alerta Solidària

• Iñaki García, pel Col·lectiu de Solidaritat amb la Rebel·lió Zapatista

• Paco Hernandez, pel CASAL (Centre Autogestionari de Solidaritat entre l’Àrea Llatina)

• Miguel Arenas, advocat

• Vidal Aragonés Chicharro, advocat

• Albert Recio, economista

• Àlex Guillamon, per Entrepobles

• Montserrat Munté, per l’Acció dels Cristians per a l’Abolició de la Tortura (ACAT)

• Ramon Pique, per l’Associació Memòria Contra la Tortura

• Begoña Sánchez, coordinadora de SOS Racisme Catalunya

• Maria Ferrer, per les Dones del Sac (Terrassa)

• Jordi Martí Font, coordinador ‘Catalunya’ (Confederació General del Treball-CGT)

• Marta Salinas, per Illacrua

• Feliu Ventura, cantautor

• Francesc Ribera “Titot”, músic

••• [FAVB] Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona

••• Col·lectiu Ronda

••• Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau

••• Coordinadora contra la Marginació de Cornellà

••• [ACAT] Acció dels Cristians per a l’Abolició de la Tortura

••• CGT Catalunya (Acció Social)

••• Comissió de Defensa dels Drets de la Persona de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona

••• [ICA] Institut Català d’Antropologia

RODA DE PREMSA

Dimarts 22 de maig e 2007, 13.00 hores

Sala de Togues del Col·legi d’Advocats

Audiència Provincial de Barcelona

Passeig Lluís Companys
Barcelona--------------------------------------


NOTICIES SOBRE LA MANIFESTACIÓ DEL 20/05/2007 ALS MASS-MEDIA__________________________

Video de la manifestació al canal 3/24
Llegeix les noticies publicades als diaris:

EL PAIS 20/05/2007

EL PAIS 21/05/2007